Leveranciers van Apparatuur/Benodigdheden

Algemeen

In Nederland kunt u de meeste apparatuur en andere benodigdheden krijgen bij de Natuurlijke Molen in Ede. Dit is een verzendhuis, geen winkel.

De Natuurlijke Molen
Reehorsterweg 21-b
6717 LD, Ede
Gelderland
Tel: 0318 – 642944
Fax: 0318 –642479
Email: natmolen @ antenne.nl
Website: www:antenne.nl/~natmolen/NM/

Als u specifieke zaken wilt hebben en u kunt ze niet op de website vinden, dan kan u het beste even bellen om te overleggen. Ze hebben erg veel, een korte greep uit het assortiment:

  • Kiempotten om zaden en granen te kiemen
  • Graanmolens
  • Komboecha starterset
  • Melkzure fermentatie
  • Apparatuur voor kweken en bereiding van tarwegrassap
  • Boeken

Watervitalisatie

Voor de verbetering van de kwaliteit van gewoon leidingwater uit de kraan heb ik goede ervaringen met de apparatuur die door Gaia Aqua geimporteerd wordt uit Oosterijk. De toegepaste techniek is geen omgekeerde osmose, maar de vitalisatie van water volgens de aanwijzingen van Viktor Schauberger. Gaia Aqua is een verzendhuis, geen winkel.

Gaia Aqua
Wieksloterweg WZ 17
3763 LH Soest
tel:  035 6030878
fax: 035 6030893
website:Gaia-Aqua.com

Een goed zichtbaar effect van dit soort water vitalisatie is dat kalkafzettingen niet meer plaats vinden en bestaande kalkafzettingen verdwijnen. De kalk blijft natuurlijk wel aanwezig in het water, maar het wordt nu een fijn wit poeder, dat niet meer neerslaat als een vorm van ketelsteen. Met andere woorden, de kristalvorm van het kalk wordt door de vitalisatie veranderd. De oppervlaktespanning van het water wordt merkbaar minder. Een installatie om hard water te verzachten is niet meer nodig. Pompen lopen niet meer vast. U hoeft minder wasmiddel te gebruiken in de wasmachine en de levensduur van de elektrische boiler wordt langer. Bij toepassing in het zwembad vindt kalkafzetting op de waterlijn van het zwembad niet meer plaats.

Echter als uw leidingen vol met afgezette kalk zitten, dan worden ook zij gereinigd. Er komen dan nogal wat brokjes los, die voor het zeefje in de kraan blijven zitten. U moet de kranen dus wat vaker schoonmaken tot de leidingen weer schoon zijn.

Daarnaast zijn er minder tastbare, maar veel belangrijkere effecten, die met name met het effect voor de gezondheid van dit water te maken hebben. Zie hiervoor de website. Groot voordeel is dat er geen onderhoud aan is, het apparaat heeft geen elektriciteit nodig en het werkt ook niet met magneetvelden.

Stoompannen

Ik heb goede ervaringen met de stoompan, die door Marion Kaplan op de markt gebracht is. Zie hiervoor de Franstalige website www.vitaliseur.com. Bestellen met creditcard. Ze leveren ook in Nederland.

Als u een andere stoompan wilt kopen let dan op het volgende:

 • Koepelvormige deksel, zodat de condens afglijdt langs de koepel en niet terugvalt op het eten. Als de condens wel op het eten valt, dan loogt het het eten uit.
 • Een lichte deksel, zodat de stoom makkelijk kan ontsnappen. Hierdoor blijft de temperatuur lager en hopelijk onder de 100 graden Celcius.
 • Neem een pan met slechts een etage. Anders valt de condens van de bovenste etage terug op de etage daaronder en loogt het eten daar uit.
 • Een goede kwaliteit roestvrij staal van de pan voorkomt oxidatie van het eten.
 • Maak de pan nooit met een schuurlapje schoon. De hele fijne metaaldeeltjes die ontstaan bevorderen de oxidatie van het eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht + 5 =