Eet Goed

Het is vreemd dat het nodig is om te schrijven over goed eten.Goed eten, gaat natuurlijk over rustig eten. goed kauwen en kalm verteren.Goed eten gaat natuurlijk ook over goed voedsel; wat goed bereid is.Maar in deze tijd van fast-food – industrievoedsel zijn beide ver te zoeken.

De beste oplossing is om het zelf te verzorgen:ZORG ZELF VOOR GOED ETEN.

Voor sommige mensen is het nodig om een toelichting te geven.Die denken dat ze op ‘de grote bedrijven’ kunnen vertrouwen.Die denken dat ‘de instanties’ het goed met ze voor hebben.Of ze willen er gewoonweg geen tijd en energie aan besteden…

Veel mensen worden geleefd door hun reflexen; of door anderen (dat is hetzelfde).Ze leven niet uit Vrije Keuze, en nemen geen eigen levensbepalende besluiten.Ze onderzoeken daardoor niet wat er speelt, en kunnen daardoor niet besluiten.Het gevolg is dat ze niet voor hun leven, en lichaam, (kunnen) zorgen.

Dat is een vorm van afhankelijkheid; dus een vorm van ziekte.Het vraagt om een zelfontwikkeling; een ‘volwassenwording’.Soms is het heel goed,en prettig, om dat met anderen te doen.Vandaar ook het thema, hier: “Doe Het Zelf, Doe Het Samen”.

Dat is ook een bekend gegeven voor eten: gezellig samen eten.Dat betekent niet altijd dat je hetzelfde moet eten.Het betekent zelf niet dat je allemaal samen moet eten.Weet je dat er mensen zijn, die helemaal niet eten?

In dit Handboek, en dit hoofdstuk, komen veel gedachten aan bod.In dit onderdeel, “Eet Goed”, gaan we het ook hebben over slecht eten.We gaan in op de ziekelijke werkwijzen van de voedingsindustrie.En we gaan bekijken welke giftige werkwijzen en producten ze gebruiken.

Niet dat dit van groot belang is; want je hebt altijd vrije keuze.Bestudeer bijvoorbeeld de Codex Alimentarius; een regelgeving voor bedrijven.Het is een ziekelijke en ziekmakense aanpak, en dito manier van denken.Maar … je bent altijd vrij om zelf je “Goed Eten” te verzorgen.

Wordt lid of mede eigenaar van een boerderij.Zorg ervoor dat daar alleen bio-logisch gewerkt wordt.Eet wat van nature in dat seizoen groeit.Leer eten wat je lichaam nodig heeft; niet ‘wat een ander kwijt moet’.