Mijdt Fabrieksvoer

Veel van de hoofdstukken in dit onderdeel beginnen met “Geen…”.Het gaat over industrievoedingsproducten, “fabrieksvoer”.Het gaat erom dat die fabrieken geen voedsel produceren.Ze maken producten, om die met winst te kunnen verkopen.

Is het een over-vereenvoudiging? Ik denk het niet.In dit onderdeel van dit boek gaan we kijken naar Fabrieksvoer.Inderdaad, et is een onprettige woordkeus en een oneerzame benaming.Maar wist je dat Donald Rumsfeld een 5-voudig gif in de voedingsindustrie liet gebruiken?

Vermoedelijk hoorde je al dat de boeren door Albert Hein niet goed worden betaald.Waarschijnlijk besef je dat de supermarkten dus het meeste aan je voedselinkopen verdioenen.Maar wist je ook dat veel industrivoedsel op kromme manieren gesubsudieerd wordt?Daar door lijkt dat ‘fopvoedsel’ goedkoper, maar het is in feite duurder.

Nu ik toch dat rare nare woord wil gebruiken: Fopvoedsel is wat je heel veel kan vinden.Onderzoek is waar het ‘voedsel’ vandaan komt, en hoe het geproduceerd wordt.Ja, inderdaad, het gaat niet meer over groeien, telen of kweken, maar over Productie.Het is een machine-matige-werkwijze geworden, waarin nep geproduceerd wordt.

In Almeria, in Spanje ‘groeien’ planten in steriele glaskorrels, gevoedt door water met chemische stoffen.Het ziet er prachtig uit, als een plaatje; en … velen zeggen dat ze ook zo smaken: smaakloos.In veel gevallen moet je je ook afvragen of het een natuurlijk gewas is; of … genetiosche manipulatie.Want, als het in de natuur niet bestaat, hoe kan je lichaam er dan mee omgaan?

Het argument is dat er nu zoveel voedsel nodig is, ‘want er zijn zoveel mensen’.Zeker, er zijn veel meer mensen; maar de voedselproductie maakt niet wat ze eten.Veel van de voedingsindustrie maak ‘producten’ die helemaal niet worden gegeten.Omgekeerd worden goede producten (cannabis, hennep) niet geteeld.

Zie  hoe op allerlei manieren op kosten bespaard wordt, via corrupte politiek.Dan zie je de verkapte en directe subsidies, waardoor boeren geen keuzen meer hebben.Dan zie je hoe koeien, varklens en kippen in concentratiekamopen leven; en ziek zijn.En dan zie je dat vlees eten niet alleen nu heel ongezond is, maar ook onnodig.

Het is goed om de (nadelen van) de voedingsindustrie te onderzoeken.Daartoe wordt een serie van documentaires samengevat – je kan ze op internet vinden.Daarin komt steeds aan bod dat de voedselindustrie ziek en voor iedereen ongezond is.Maar het grootste probleem blijft daar steeds buiten beeld: het grootste probleem is steeds geld.

Mensen willen op allerlei manieren aan anderen verdienen.Het grootste probleem is dat mensen geloven in een bijgeloof: geld.Het is nodig om het probleem-achter-het-probleem te begrijpen: corporaties.Dan zie je: de oplossing is eenvoudig: wordt zelf aandelhebber in die bedrijven.

Wordt zelf aandeelhebber voor deze bedrijven; koop de aandelen op en ontsla aandeelhouders.Aandeelhebbers zijn mensen die met en voor die bedrijven werken; en daarin samenwerken.Aandeelhouders hebben alleen interesse in winst, in het verdenen van geld hoe-dan-ook.Aandeelhebbers zijn mensen die belang hebben in goede producten, duurzaamheid en kwaliteit.

Lees de samenvattingen over de ongezonde bedrijven: hun oogmerk is winst, niet gezondheid.Lees de samenvatting over preserveermiddelen: ze helpen niet jouw leven te preserveren.Lees de samenvatting over de gifstoffen (fluor, aspartam, ..) en hun verband met de oorlogsindustrie.En besef dat er bij jou vast weleen boer is die graag met je samen goede gewassen wil laten groeien.