Integrale Praktijk


“Mond Gezond” – Integrale mondzorg praktijk

Idealiter heet dit concept  “van mond tot kont gezond”.Het is niet het soort woordgebruik wat vaak gebruikt wordt, maar het is wel helder.Het gaat om de integrale gezondheidsbeleving, met alles wat we eten; en hoe we eten.Het is een combinatie van leefstijl, vroegdetectie, gezonde voeding, en lichamelijke gezondheid.

Integrale Praktijk Leefstijl VoorZorg EetGewoonten Gebitzorg Eigen Praktijk Bewustzijn Homeopathie Acupunctuur Ayurveda "Diëet" Hygiëniste Preventieassistente Tandarts

 

Praktijk Mondgezond

  • De Integrale Tandartspraktijk is opgebouwd uit 4 aspecten;Leefstijl | VoorZorg | Eetgewoonten | Gebitzorg.
  • De praktijk wordt bekostigd en onderhouden door de patiënten.Dat gebeurt vooral vanuit aandelen, deels als abonnementen.
  • Het betekent dat de behandelaars verzekerd zijn van betaling.Maar ook, dat de patiënten altijd verzekerd zijn van goede zorg.
  • Belangrijk is dat de patiënten worden gecoachd en getraind om hun eigen gezondheid te bewaken en te bewaren.Tot dat doel is Praktijk MondGezond ook deel van de Integrale Gezondheids Praktijk; voor zorg voor het hele lichaam en leven.

Inleiding

De visie gaat verder dan dat: het gaat ook uit van een ander plan van aanpak.Centraal staat de gedachten dat mensen hun eigen gezondheid leren verzorgen.Daarin wordt er van uitgegaan dat ze in hun eigen gezondheid investeren.Het gevolg is dat niet de tandarts, maar de praktijkgemeenschap ‘het risico loopt’.

Dat is samen te vatten in de visie van “ZelfVerzekerd”; de Doe Het Zelf verzekering.In de tandartszorg is de behandeling (nog) niet verzekerd; dat kan je zelf verzorgen.In de integrale aanpak betalen deelnemers éénmalig, voor levenslange zorg.Centraal staat, in die visie, dat mensen voor voorzorg leren zorgen; de praktijk helpt.

Deelnemers kunnen vrij van kosten de praktijk 6x per jaar bezoeken.Ze krijgen daarin tekst en uitleg, training en inspectie om zichzelf te kunnen verzorgen.Leefstijl, Acupunctuur, Ayurveda en Somatische behandelingen komen allemaal samen.De bedoeling is dat de deelnemers niet door de tandarts hoeven te worden behandeld.

Goed, zond kan tijdens sport of spel of door ongeval het gebit worden beschadigd.In dat geval is het goed dat een tandarts snel en goed kan helpen.Maar vullen van gaatjes en tandrot is door goed lichaamsbegrip goed te voorkómen.Vandaar dat “Mond Gezond” daar op gericht is; als een gezonde doe-het-zelf-zaak.

Financieel Zelfdragend

In Vrijspreker.nl schreef Hoc Voluerunt het volgende voorstel voor een tandartspraktijk.“Stel 3000 patiënten betalen elk 3000 euro, éénmalig: samen totaal 9 miljoen euro.De rente van dat bedrag geeft een jaarinkomen van 650.000 euro, elk jaar weer.De patiënten hebben zo dan verder gratis tandzorg door een eenmalige betaling.”

Het artikel vervolgt: “zorg word beter, goedkoper, door gebruik van goede materialen”.Porceleinvullingen, géén amalgaam, geen kunststof. Géén titanium implantaten.Want veel van de door tandartsen gebruikte materialen … zijn ziekteverwekkers.Vandaar dat in de integrale praktijk ook met een integrale visie gewerkt wordt.

Wordt vervolgd …