De Levensles van de Salamander

Er is een ongekend onbekend elektrisch aspect aan het verhaal van lichaamsregeneratie.Ons gebit is onderdeel van ons (bio)elektromagnetische (informatie)regulatiesysteem.Artsen kennen dat regulatiesysteem maar ten dele: als ‘neuronen en hormonen’.Het elektrische meridiaansysteem is daarin minstens net zo belangrijk; in veel opzichten belangrijker.

Het gebit is direct geïntegreerd in dat elektromagnetische meridiaansysteem.Voor een gedetailleerd beschrijving:  lees het werk van Robert Becker.Als orthopeed vroeg hij zich af hoe salamanders ledematen konden her-groeien.In zijn onderzoek ontdekte hij hoe, en waarom, meridianen daarin van belang zijn.

Binnen de geneeskunde is overigens het elektrisch systeem goed bestudeerd.Björn Nordenström heeft dat diepgaand onderzocht en gedetailleerd beschreven.Hij geeft zelf uitleg over het elektrische energiesystemen het informatiesysteem.Het probleem is dat artsen daar in hun opleiding helemaal niets over leren.

Tandartsen leren daarover in hun opleiding ook niets.Zoek een tandarts die homeopathie en acupunctuur bestudeerde.En die weet dat het gebit onderdeel is van de organen en botten.Weet zelf in elk geval van het bestaan van de volgende onderzoekers:

 • Alessandro Volta
 • Benjamin Franklin
 • Clerck Maxwell
 • James Faraday
 • Donald The Elektric Sky
 • Herbert Fröhlich
 • Benady Shipov
 • Nesterov
 • Valerie Hunt
 • James Oshnman
 • Cyril Smith
 • Robert Becker
 • Itshak Bentrov
 • Bruce Lipton
 • Rheinhardt Voll
 • Rudie Labadie

De belangrijkste namen in deze (incomple) lijst zijn Robert Becker en Björn Nordenström.Alle andere namen zin net zo belangrijk: allemaal bieden ze stukjes van de puzzel.Het gaat om het totaalbeeld: ons lichaam is fundamenteel elektromagnetisch.Denk over vitale processen in termen van Electromagnetische velden en radio-signalen.

Bruce Lipton laat zien dat eiwitten onsleven bepalen: maar denk daarbij aan molecuul-elektromagnetisme.Allessandro Volta ontdekte dat spieren reageren ip elektrishe impulsen; denk darbij aan “informatie” Robert Becker liet zien dat bot-hergroei is bepaald door (Piëzo)Elektrische lichaams velden.Cyril Smith liet zien dat homeopathie en acupunctuur zijn gebaseerd op elektromagnetische frequenties.

Bio-Elektrische systeemregulatie – fundamenten

Wanneer je ‘diepere’  zaken wilt begrijpen, moet je ‘dieper’ doordenken.In dit geval ook: het gaat hier over het ‘diepere’ elektromagnetisch systeem.De meeste mensen leren op school over de Sidderaal, en de Haai.De haai voelt een prooi (hartslag) elektromagnetisch,en sidderaal verlamt die via en elektromagnetische schok.

Van sideraal naar aal naar slang naar ruggenmerg is steeds een kleine stap.Ons hele lichaam is elektromagnetisch; van hersenen en hart is dat het best bekend.In de geneeskunde wordt dat als EMG,ECG een EEG zelfs ook gemeten.Het elektrische lichaamveld is daarin DE maat voor vitale elektriciteit.

De Chinezen noemen de bio-elektrische vitaliteit Qi.De geneeskunde noemt de bio-vitale metingen “Elektrisch”.In Computers heet de elektrisch circulatie” informatie”.Wat is zo moeilijk om in te zien dat het niet om kracht gaat?

hartslag‘hersendood’epilepsieniezen

 

celgroeibotgroeiorgaanregulatietand(bot)groei

 

Lichaamsopbouw is,vanaf celniveau bepaald door elektromagnetische/informatie processen.Orgaanfunctie is de informatie/voedselverwerking, als biochemisch/elektrisch procesLichaamsbouw is manifestatie van elektromagnetische informatie in formatie, in/van/als het hele lichaam.Bewustzijn/beleving is de ervaring van de elektromagnetische informatie transformatie, in/van /als het hele lichaam/omgeving.

Dat zijn de principes die ons lichaam en leven bepalen.Dit is van oudsher door de oosterse geneeswijzen begrepen.Het wordt (om commercieel redenen) in de westerse medicijnleer ontkend.Maar het gegeven blijft: groei en herstelgroei zijn elektromagnetisch bepaald.

Hoe is tandherstelgroei dan te realiseren:

 1. bewustzijnverlegging
 2. organische balansverschuiving
 3. orgaancelvitaliteitsherstel.
 4. lichaamsreconstructie