Eet Goed


Weet wat je Eet

Goed eten; daar gaat het om.Rustig eten en goed kauwen.Goed voeding en goede opvoeding.Geen rotzooi; maar … waar kan je dat nog vinden??

  • zonder kunstmest/-stoffen
  • zonder bestrijdingsmiddelen
  • zonder gen-tech
  • zonder bestraling

Handelsvoorschriften worden steeds meer ongezond (hun doel is geldverdienen).Vlees mag zoveel antibiotica in een ‘portie’ bevaten als jij per dag ‘mag’ innemen.Landbouwgif, en gen-tech, zijn niet weg te wassen/koken uit de ‘voedselproducten’.Zelfs de verpakkingsmiddelen (zoals plastics) werken op het lichaam als … hormonen.

De formele informatie over wat hier gebeurt is heel incompleet, en heel erg misleidend.Handelswetten, zoals de Codex Alimentarius, zijn NIET bedoeld voor de gezondheid.Ze zijn bedoeld voor de handel, en voor het maximaliseren van winst bij laagste kosten.Maar, de betreffende bedrijven zijn uiteindelijk onverantwoordelijk voor de resulaten.

Helaas, op dit punt is een ander woordgebruik nodig: het gaat over “verantwoordde lijken”.Vandaar dat in dit artikel een aantal zaken op een rij worden gezet, om dat te illustreren.Bekijk de diverse documentaires die over de (fabrieks)voedingsindustrie zijn gemaakt.Dan bedenk je je wel, voordat je koopt wat de supermarkten goedkoop lijken te bieden.

Het centrale thema is dat het belangrijk is om je eigen voedsel voorziening te verzorgen.Wordt lid van een boerderij – wordt mede-eigenaar van die boerderij als coöperatie.Bestudeer de zogenaamde ‘wetten’ inzake voeding – doe zelf aan politiek.Het motti is “als jij niet aan politiek doet, dan doet een ander dat voor je”; zorg voor jezelf.

Supermarkten

Supermarkten zijn slechts uit op het maximaliseren van HUN winst.Kijk eens naar de manier waarop ze de betaling aan de boeren omlaag drijven.Daardoor worden de producten niet goedkoper, maar hun winstmarge groter.Je betaalt nu vooral voor verkoop, verpakking, vervoer en opslag; alles wat je NIET eet.

Gesubsidieerd fabrieksvoer

Wat je betaald voor wat je eet is een vertekend beeld van wat je kost.Die ziet pas wat iets werkelijk kost als je alle subsidies verdisconteert.Dan zie je dat bijvoorbeeld mais en soja goedkoper lijken dan ze feitelijk kostenMar dan ontdek je ook dat zie momenteel vooral genetisch gemanipuleerd zijn

“Codex Alimentarius”

De meest ziekelijke ontwikkeling van het moment is hoe bedrijven je leven willen bepalen.Er worden nu wetgevingen gemaakt, die uitsluitend de bedrijfsbelangen dienen.Te weinig mensen beseffen dat handelswetten NIET voor mensen gelden.De oplossing is echter simpel: wordt aandeelhebber van die bedrijven, ontsla aandeelhouders.

Documentaires & Websites over industrievoeding

Wil je weten wat hier speelt, dan moet je je – veel – verder informeren.Je moet ook leren inzien dat de informatie van bedrijven bepaalt wat de regering besluit.(Je moet vooral doorhebben dat jij, via de stembus, de regering kiest en de weten bepaalt!)De olvende documentaires laten goed zien wat er op de achtergrond speelt:

 

Wordt vervolgd …